Palmlunds Skolor_logo

Montessorilärare grundskolan åk 4-6

Länk till Arbetsförmedlingen

Rydebäcks Montessoriskola söker dig som är intresserad av att jobba som lärare i en utvecklande miljö med engagerade lärare och delaktiga föräldrar.

Rydebäcks Montessoriskola är en F- 6 skola i Helsingborgs kommun. Sedan januari 2015 är vi en del av Palmlunds Skolor. Vi har idag ca 100 elever. Skolan är belägen vid Rydebäcks strand men vi projekterar för en ny skola nära stationen 2017.

Rydebäcks Montessoriskola har en helhetssyn på barnets lärande och utveckling. Vi utgår alltid från det enskilda barnet och vårt arbetssätt ser till varje elevs behov, förmåga och intresse.

Vi arbetar i åldersblandade klasser med betoning på elevernas nyfikenhet, upptäckarglädje att prova på och lära sig nya saker. På vår skola får eleverna genom såväl praktiskt som teoretiskt arbete lära sig att ta egna initiativ och successivt ta ansvar för sin egen inlärning. Att lära sig visa respekt för sin omgivning, andra människor, djur och natur är en viktig del av undervisningen.

Beskrivning av tjänsten:

Tjänsten är heltid med tillträde augusti 2016. I tjänsten ingår ett delat mentorskap för eleverna i årskurs 4-6.

Du kommer att utföra sedvanligt arbete med pedagogisk planering, utvärdering och pedagogisk dokumentation. På Rydebäcks Montessoriskola hjälps vi åt för bästa resultat.Vi ser gärna att du har ett stort engagemang för montessoripedagogiken, ett gott förhållningssätt och vill vara med och utveckla skolan. På Rydebäcks Montessoriskolalägger vi fokus på tiden med eleverna och du arbetar med dem hela skoldagen.

Kvalifikationer:

Vi söker en legitimerad lärare med behörighet för årskurserna 4-6 Det är meriterande om du har montessoriutbildning och har ett utpräglat intresse för montessoripedagogiken och dess möjligheter att stimulera barnens utveckling och inlärning. Det är en fördel om du har behörighet i engelska och idrott & hälsa.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper då vi är en liten skola där vi jobbar nära varandra och har ett positivt synsätt.

Du är självgående, flexibel och förtroendeingivande och tar stort ansvar för ditt arbete. Vidare är du en trygg och strukturerad person med bra ordningssinne. Du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa goda relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare. Vi förutsätter också att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn.

Palmlunds Skolor är ett utbildningsföretag med verksamhet i södra Sverige. Hjärtverksamheten är att utbilda barn och elever i våra förskolor och skolor med uppdraget: ”att bidra till en bra start i livet”

Palmlunds Skolors framgångsstrategi för våra förskolor och skolor är att de är små och självstyrande enheter med stimulerande miljö som arbetar efter ledorden ”gör det enkelt”.

Vi som arbetar inom Palmlunds Skolor är engagerade, ansvarsfulla och framför allt goda förebilder för våra barn och elever.

Inom Palmlunds Skolor har vi ett stort socialt engagemang där vi exempelvis aktivt stödjer en skola i Ghana – Great Andoh International School.

Välkommen med din ansökan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sista ansökningsdag: 17 april 2016

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen och därför vill vi gärna att du ansöker så fort som möjligt.

Anställningsform: Heltid, inleds med provanställning

Vid frågor kontakta: Cecilia Hansson, platsansvarig tele: 076941 56 97

esöksadress:

Rydebäcks Montessoriskola

Ytterövägen 171

257 31 Rydebäck

 

 

 

 

 

 Palmlunds Skolor AB     l     Månsabovägen 61     l     268 31 SVALÖV     l     Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.     l     0768-580042