Palmlunds Skolor_logo

Specialpedagog till Palmlunds Skolor i Helsingborg

Annons på Arbetsförmedlingen

Palmlunds Skolor är ett utbildningsföretag med verksamhet i södra Sverige. Hjärtverksamheten är att utbilda barn och elever i våra förskolor och skolor med uppdraget: ”att bidra till en bra start i livet”

Palmlunds Skolors framgångsstrategi för våra förskolor och skolor är att de är små och självstyrande enheter med stimulerande miljö som arbetar efter ledorden ”gör det enkelt”.

Vi som arbetar inom Palmlunds Skolor är engagerade, ansvarsfulla och framför allt goda förebilder för våra barn och elever.

Inom Palmlunds Skolor har vi ett stort socialt engagemang där vi exempelvis aktivt stödjer en skola i Ghana – Great Andoh International School.

Beskrivning av tjänsten:

Du kommer att arbeta tillsammans med skolornas pedagoger och övrig personal med elever i behov av stödinsatser samt med samordning av detta stöd.I de dagliga uppgifterna ingår att göra kartläggning av elever samt att vara behjälplig i utformningen av åtgärdsprogram såsom handledning av personal i olika metoder och åtgärder för barn i behov av särskilt stöd. Ditt intresse för varje individ gör att du på ett målinriktat sätt anpassar innehåll och metoder för varje unik situation och elev. I tjänsten ingår även dokumentering och uppföljning av stödinsatser tillsammans med personal och vårdnadshavare samt kontakt med externa enheter, såsom BUP och habiliteringen. Du ingår, tillsammans med skolsköterska, kurator, skolpsykolog och rektor, i vårt elevhälsoteam som ansvarar för elevhälsan på våra tre skolor i Helsingborg, Långvinkelns Montessoriskola, Montessoriskolan Kärnhuset samt Rydebäcks Montessoriskola.

Tjänsten är för tillfället på 50-60 % men kan eventuellt utökas. Den innefattar arbete på alla verksamheterna men din fasta placering är på Rydebäcks Montessoriskola.

Kvalifikationer:

Vi söker en utbildad grundskollärare med specialpedagogisk vidareutbildning, gärna med bakgrund som lärare inom grundskolan. Du har erfarenhet från arbete med elever i behov av särskilt stöd. Du är insatt i olika kartläggnings- samt kompensatoriska hjälpmedel, men även andra metoder som stödjer våra elever och leder till bättre måluppfyllelse. Du är van vid att handleda olika yrkeskategorier såsom pedagoger och elevassistenter mm. Du ska ha god vana vid olika pedagogiska verktyg och program och använder datorn som en naturlig del i ditt arbete.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper då vi är en mindre skolverksamhet där vi jobbar nära varandra. Du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa goda relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är även självgående, flexibel och förtroendeingivande och tar stort ansvar för ditt arbete. Då skolan, där din fasta placering är, kommer att flytta till nybyggda lokaler under 2017 för att kunna ta emot fler elever ser vi att du är intresserad av att utvecklas tillsammans med oss och har ett långsiktigt engagemang.

Välkommen med din ansökan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sista ansökningsdag: 10 april 2016

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen och därför vill vi gärna att du ansöker så fort som möjligt.

Anställningsform: Deltid, inleds med provanställning

Vid frågor kontakta: Cecilia Hansson, platsansvarig tele: 0769- 41  56  97

Besöksadress:

Rydebäcks Montessoriskola

Ytterövägen 171

257 31 Rydebäck

 

Palmlunds Skolor AB     l     Månsabovägen 61     l     268 31 SVALÖV     l     Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.     l     0768-580042