PRESSMEDDELANDE                                                              Oslo, Norge 2017-09-04

 

Klicka här för att ladda hem pressmeddelande i pdf-format.

 

Læringsverkstedet, Norges största privata förskoleaktör, övertar Palmlunds Skolor i Sverige och växer vidare på den svenska marknaden.

Den norska förskolekedjan Læringsverkstedet övertar Palmlunds Skolors förskolor och skolor i södra Sverige. Övertaget gäller från och med måndagen den 4 september 2017, och Læringsverkstedet bekräftar därmed att de satsar på tillväxt i Sverige.

Læringsverkstedet, som är den största privata förskoleaktören i Norge, är ett familjedrivet bolag med stort engagamang och delaktighet från ägarna. Læringsverkstedet har som mål att utveckla och driva Europas bästa förskolor, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla möjligheter till att göra en god insats.

– Vi hälsar både anställda och föräldrar i Palmlunds Skolor hjärtligt välkomna till Læringsverkstedet. Vår vision är att växa vidare i Sverige och på sikt driva Europas bästa förskolor där alla barn känner sig sedda och upplever att de är värdefulla, berättar Læringsverkstedets ägare, Hans Jacob och Randi Sundby.

Læringsverkstedet har ägare som är pedagoger. Bägge har bred kunskap om barn och att driva förskolor. Fundamentet i Læringsverkstedet är att alla människor är värdefulla; inte för vad de säger eller gör, utan för den de är.

Læringsverkstedet använder « Hjerteprogrammet », vårt eget program för social kompetens, för att stärka barn och vuxnas självkänsla och förmåga till social samverkan.

– Palmlunds Skolor är något som ligger oss otroligt varmt om hjärtat. «Ni måste göra det bra», var något av det sista min pappa sa till mig innan han gick bort 2011, detta eftersom verksamheten bär mitt flicknamn, säger Christina. Flera av våra barn har gått på Kärnhuset och alla våra barn har jobbat eller jobbar någonstans inom Palmlunds Skolor, tillägger Anders. Därför har vi under flera år funderat på framtiden. Nu känner vi att vi funnit vad vi letat efter, en långsiktig, mycket stabil aktör som kan hjälpa oss att utveckla verksamheten och trygga den på lång sikt.

 

Nyckeltal Læringsverkstedet:

  • 6 000 medarbetare
  • 20 000 barn
  • 185 förskolor i Norge
  • Omsättning: 2,6 mrd NOK
  • 70 förskolor/skolor i Sverige
  • Omsättning Sverige ca. 500 MSEK

 

Nyckeltal Palmlunds Skolor

  • 90 medarbetare
  • 550 barn / elever
  • 10 enheter
  • Årlig omsättning: 70 SEK

 

För mer information: www.laringsverkstedet.no och www.palmlunds.se

 

Læringsverkstedet och Palmlunds Skolor kan kontaktas vid frågor:

 

Læringsverkstedet

Vd Hans Jacob Sundby, tel. 0047 920 80 702, epost hjs@laringsverkstedet.no

Palmlunds Skolor

Vd Anders Ek, tel. 0768-58 00 42, epost anders.ek@palmlunds.se