En engagerad och kunnig lärare som vill vara med och utveckla vår verksamhet. På Rydebäcks Montessoriskola får du vara en del av ett team där du har möjlighet att påverka och vara delaktig i verksamhetens utveckling. Du är självgående, flexibel och förtroendeingivande och tar stort ansvar för ditt arbete. Vidare är du en trygg och strukturerad person med bra ordningssinne. Du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa goda relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare. Vi utgår ifrån att du är legitimerad lärare med behörighet för årskurserna 4-6. Det är meriterande om du har montessoriutbildning och/ eller har ett utpräglat intresse för montessoripedagogiken och dess möjligheter att stimulera barnens utveckling och inlärning.

Det finns möjlighet till försteläraruppdrag. Då vi är en liten skola där vi jobbar nära varandra fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Dina arbetsuppgifter:

Som lärare på Rydebäcks Montessoriskola är det viktigt att du utgår från den enskilda eleven och tillgodoser varje elevs behov av stimulans och stöd. Hos oss ser vi varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn.

Din uppgift är att:

  • göra eleverna delaktiga sin individuella planering och utveckla elevens förmåga att lära, självständigt och tillsammans med andra.
  • leda och organisera arbetet och skapa en trygg lärandemiljö tillsammans med eleverna.
  • planera och utvärdera det praktiska arbete både enskilt och tillsammans med arbetslaget.

Du kommer att utföra sedvanligt arbete med pedagogisk planering, utvärdering och pedagogisk dokumentation. Vi arbetar i åldersintegrerade klasser med betoning på elevernas nyfikenhet, upptäckarglädje att prova på och lära sig nya saker. På vår skola får eleverna genom såväl praktiskt som teoretiskt arbete lära sig att ta egna initiativ och successivt ta ansvar för sin egen inlärning. Hos oss får barnen lära sig att visa respekt för sin omgivning, andra människor, djur och natur.

Din profil

Utbildning: Eftergymnasial utbildning två år eller längre

Kompetenser: Lärarlegitimation

Meriterande: Montessoripedagogik

Arbetslivserfarenhet: Lärare i grundskolan, årskurs 4-6: 2-4 års erfarenhet

Anställningsvillkor

Vi erbjuder friskvård- och fortbildningsersättning, hälsofrämjande arbetsplats och dynamisk ledning. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Arbetsplats: Rydebäck

Om oss

Palmlunds Skolor är ett utbildningsföretag med verksamhet i södra Sverige. Hjärtverksamheten är att utbilda barn och elever i våra förskolor och skolor med uppdraget: ”att bidra till en bra start i livet” Palmlunds Skolors framgångsstrategi för våra förskolor och skolor är att de är små och självstyrande enheter med stimulerande miljö som arbetar efter ledorden ”gör det enkelt”.

Vi som arbetar inom Palmlunds Skolor är engagerade, ansvarsfulla och framför allt goda förebilder för våra barn och elever. Inom Palmlunds Skolor har vi ett stort socialt engagemang där vi exempelvis aktivt stödjer en skola i Ghana – Great Andoh International School.

Sedan januari 2015 är Rydebäcks Montessoriskola en del av Palmlunds Skolor. Vi är en F- 6 skola i Helsingborgs kommun. Vi har idag ca 100 elever. Skolan är belägen vid Rydebäcks strand och vi ser fram emot att vi ska bygga en ny skola nära stationen 2018. På Rydebäcks Montessoriskola hjälps vi åt för bästa resultat!

Sök jobbet senast 16 juni 2017

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag så sök gärna snarast.

SÖK JOBBET SENAST:16 juni 2017 via arbetsförmedlingen eller kontaktpersonen nedan

ANSTÄLLNINGSFORM: Tillsvidare, Heltid| LÖN: Fast månads- vecko- eller timlön| ANTAL PLATSER:1|

Kontaktpersoner:
Anna Fondell Persson, Rektor.
anna.fondellpersson@palmlunds.se
Mobil 0702-76 08 64

Företagets adress
RYDEBÄCKS MONTESSORISKOLA
YTTERÖVÄGEN 171
25731 RYDEBÄCK
http://www.rydebacksmontessoriskola.se