Karta över Ghana Vi på Palmlunds Skolor vill bidra till att barn får en trygg uppväxt och en god utbildning, både i våra egna skolor och i samhället i stort. Därför stödjer vi Great Andoh International School i Ghana. Emelie Kanter, en av dem som startade skolan, sitter i vår ledningsgrupp och är ansvarig för vårt sociala engagemang.

Emelie arbetade som volontär i Ghana 2008. Där träffade hon Jacques Manner som ensam tog hand om 130 barn som bodde på gatan. De bestämde sig för att tillsammans starta skolan och barnhemmet Great Andoh.
Tack vare sitt enorma engagemang och med hjälp och stöd från sina sponsorer har Emelie och Jacques kunnat köpa mark, bygga hus, anställa lärare och registrera skolan hos skolmyndigheten i Ghana.

 På Great Andoh får barnen – som tidigare fått kämpa för sin överlevnad – trygghet, kärlek och utbildning, något som ger dem möjlighet att förändra sin egen och Ghanas framtid. Great Andoh är ett resultat av vilja, envishet, driv och många människors engagemang och bidrag. Skolan blev helt klar 2014 och har idag kapacitet att ta hand om 300 barn.

Vi på Palmlunds Skolor uppmanar dig att också stödja Great Andoh! Sätt in din gåva på bankgiro 396-0929 eller swisha till nr 1235922513. På så sätt bidrar du till att ge barnen på Great Andoh en bra start i livet.

 

Läs mer på Great Andohs egen hemsida.